PVC stolarija

PVC stolarija

PVC stolarija

Rastući troškovi energije, ograničeni prirodni resursi te poboljšanje zaštite okoliša i planetarne klime pred sve nas postavljaju uvijek nove zahtjeve. Zato  koncept Energy² - ušteda energije i dobivanje energije spada u središnje zadaće projektiranja i opremanja novih objekata. Ovaj je koncept ideja vodilja za cjelokupno pročelje objekta i predstavlja sinonim za nove energetske koncepte koji su ciljano usmjereni, učinkoviti i integrirani u arhitekturu modernog doba. U današnje vrijeme doista vrijedi načelo da se mora iskoristiti energetski potencijal objekta, to sve nam omogoćava tehnika, funkcija i oblik najmodernije tehno logije SCHÜCO PVC sustava uz maksimalnu sigurnost, učinkovitu amortizaciju pročelja objekata i izvrsni dizajn. Porast broja stanovnika u svijetu uz istodobni porast stupnja svjetskog standarda vode do snažnog porasta potrošnje primarne energije koja se dobiva iz ograničenih prirodnih resursa. Ovo zahtjeva
promjenu u načinu razmišljanja i koncipiranje novih strategija.
Zadatak je jasan: pažljivo postupanje s energetskim resursima i novi oblici dobivanja energije središnje su zadaće i naše ali i budućih generacija.

Glavni ciljevi su ušteda energije i istodobno dobivanje energije. Ove smo smjernice za ljušturu objekta i  njene komponente imenovali Energy². Ovaj koncept ne obuhvaća samo energetske vidike, već i moderni dizajn, sistemski isprobanu automatizaciju i  sigurnosnu tehniku ljušture objekta. SCHÜCO i poduzeće ALUKÖNIGSTAHL već danas daju ogroman doprinos zaštiti naše klime - i to, primjerice, inovativnim
sustavima za PVC prozore koji učinkovito povećavaju toplinsku izolaciju, inovativnim fasadama te solarnom tehnologijom. 

Iskorištavanje ljušture objekta nije važno samo s vidika smanjenja troškova energije, već se njome istodobno povećava i vrijednost sa me energetski optimizirane zgrade, kao i važnost nekih nema terijalnih faktora, kao što su primjerice kvaliteta življenja i stanovanja. Ovi su vidici od bitne važnosti kod
novogradnji, a sve češće i kod sanacija i cjelovitih adaptacija. Upravo ov dje Energy² svojim PVC sustavima postiže visok stupanj učinkovitosti budući se građevinska supstancija koja ima to p linski izolirane građevinske elemente uz napr. istodobno solarno tehničko iskorištavanje energije čak višekratno poboljšava. Ljuštura objekta kao presjecište između vanjštine i unutrašnjosti objekta, obavlja brojne funkcije koji doprinose optimalnim uvjetima života, rada ili proizvodnje. K tomu spadaju još i sigurnosni zahtjevi i potrebe za automatizacijom funkcija objekta, kako bi se uštedom energije smanjili i režijski troškovi objekta tijekom njegova cijelog životnog vijeka. Tako je koncept Energy² i na području SCHÜCO PVC sustava nerazdruživo povezan s inovacijama na područjima automatizacije, sigurnosti i dizajna.

Sustav SCHÜCO CORONA SI 82

Sustav Corona SI 82 za prozore i vrata dostupan je u 6 - komornoj izvedbi (Rondo, Classic). Statički je ojačan čeličnim ojačanjima, te ima tri razine brtvljenja.
Omogućava izvrsnu toplinsku izolaciju, najveći stupanj brtvljenja EPDM brtvama, stabilnost i dugi životni vijek.
Čitaj više

Sustav SCHÜCO CORONA SI 82+

Sustav Corona SI 82+ osigurava najveću toplinsku izolaciju patentiranom tehno logijom spoja koekstrudiranog aluminijskog lima za ojačanje profila. Ovaj sustav omogućava da se energetski štedljivi prozori proizvode industrijskom serijskom proizvodnjom.
Čitaj više

Sustav SCHÜCO VENTOTHERM

SCHÜCO VENTOTHERM je novo razvijen decentralizirani sustav prozračivanja s povratnim dobivanjem topline (rekuperacijom), koje postavlja nove standarde prozračivanja. Sustav je na odgovarajući način dimenzijski koncipiran kako bi se omogućilo jednostavno ugrađivanje u prozor, a da se pri tom omogući i  maksimalno prodiranje svjetlosti. Izvrsna zvučna izolacija i ugrađeni filtar čestica prašine dodatno povećavaju udobnost stanovanja.
Čitaj više

Sustav SCHÜCO Corona CT 70 AS

Sistem Corona CT 70 AS  se koristi za izradu prozora, vrata i fiksnih stijena. To je PVC sistem profila s preklopnom brtvom,  peterokomornim sistemom profila, osnovne ugradbene dubine 70 mm, min. vidljive širine dovratnika 68 mm, spoj s krilom 120 mm (kod standardne kombinacije profila).
Čitaj više